Известие

Collapse
No announcement yet.

Разход на час

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

помна един път зимата бях до гаджето и стояхме в колата 2 часа. и колата си работише и парното беше на макс. бях сипал за 10 лева нафта към 6 литра и пак си минах над 100 км с тая нафта. не са разбра че съм стоял 2 часа на запалена кола

Comment

Първоначално публикувано от k1lcone Покажи съобщение
      помна един път зимата бях до гаджето и стояхме в колата 2 часа. и колата си работише и парното беше на макс. бях сипал за 10 лева нафта към 6 литра и пак си минах над 100 км с тая нафта. не са разбра че съм стоял 2 часа на запалена кола
      оп, оп, оп... сигурно заради гаджето е станало това. А иначе парното дали е на макс или не няма значение, даже на макс е по добре че по рядко се налага да се включва перката..
      Гипотеза о боге дает ни с чем не сравнимую возможность абсолютно все понять, абсолютно ничего не узнавая
      sprint tropheo
      155/1.8
      156/2.0 Selespeed

Comment

говорих за тва че не си пролича да е изхабило нафта стоенето на място

Comment

Първоначално публикувано от DiStefano Покажи съобщение
          за 1.6 16В ТС - 800 грама знам че го дават
          кюмура големия пак требе да е толко
          Значи 156 1.6 на място сега примерно като е по-студено, с парно на auto и на 20-24 градуса, при престой 1 час ще изгори 1 литър?
          Колко градуса е нормално да поддържа 89-91?
          156 TS
          ex. Spider TS

Comment

Първоначално публикувано от R-156 Покажи съобщение
            Значи 156 1.6 на място сега примерно като е по-студено, с парно на auto и на 20-24 градуса, при престой 1 час ще изгори 1 литър?
            Колко градуса е нормално да поддържа 89-91?
            Ми мойта на включено парно на максимална температура но да духа на 2, ми стои на 80 и нещо градуси и не може да загрее за да включи перката иначе ако я оставя без парно веднага загрява Иначе е съвсем нормално да стои на тези градуси твоята
            156 2.4JTD 136+ PS

Comment

Не мисля, че темата е за този раздел
              Ако в края на годината съберете всички презервативи, които сте използвал и успеете да направите автомобилна гума от тях с гордост можете да я наречете GOODYEAR!
              Alfa Romeo 166 2.0 TS + А-95Н LPi

Comment

След тест седи на темп. към 80 градуса, не надвишава 90 с парно на 22-24 градуса и на ауто духалки. Тоест подкрепям мнението на Живко7777 и с престой около 1 час.
                А колко е изгорила... не би трябвало да е повече от 1 л.
                156 TS
                ex. Spider TS

Comment

Може да прозвучи глупаво ама все пак ще питам, за мотора не е ли вредно да бръмка на празен ход толкова време?

Сърцата са по-капризни от умовете.

Comment

Първоначално публикувано от R-156 Покажи съобщение
                    След тест седи на темп. към 80 градуса, не надвишава 90 с парно на 22-24 градуса и на ауто духалки. Тоест подкрепям мнението на Живко7777 и с престой около 1 час.
                    А колко е изгорила... не би трябвало да е повече от 1 л.
                    Ами прав съм нали аз я пуснах тая тема
                    Та пробвал съм много пъти (колко мацки еййй колко часове стоене и тестване на колата и на мацката ) и като стои на парно ти постоянно и отнемаш от температирата и никога не загрява и седа на 80 градуса някаде А отностно разхода много е 1 литър, малко по малко е ще е...Дават го 800 грама за 1.6 ТС, вече зависи колко консуматива си оставил...музика, фарове, да не забравяме и самото парно

Първоначално публикувано от Derry Покажи съобщение
                    Може да прозвучи глупаво ама все пак ще питам, за мотора не е ли вредно да бръмка на празен ход толкова време?
                    Е сега колко е вредно не се знае, ама със сигурност е по вредно да я вкарва човек все към критичните
                    Last edited by Jivko7777; d.m.y г., 01:31.
                    156 2.4JTD 136+ PS

Comment

хахаха не знам за Стара Загора как е, но тук в София понякога се налага да седиш дооооста повече от 5мин на едно място в задръстванията..., а не вярвам някой от колегите да си гасят двигателите...Не знам дали съм прав, но имам чувството че изразходвам повече гориво, ако паля колата и я гася, вместо да си свърша работата за 2- 3 мин. и да оставя мотора пуснат през това време...
                      Ясно, че в тоя форум - слаб пияч, бияч, ебач и слаб шофьор няма, ма нема смисъл да се фалим..

FIAT Coupe 16VT
                      Alfa Romeo 156 SW 1.9 JTD

Comment

Това е което прочетох, никой не бе споменавал екология. Двг е направен да издържа мн мн км, и няма да му стане нищо с 5 мин на място. Казвам какво прочетох за дизелов двг, грешно е да се остава повече от 60 секунди да загрява, нещо с смазването бе свързано, и беше публикуван тест за разхода на гориво, че за 5 мин на място изгаря повече отколкото за стартиране на двг. Смазването на двг на място не било добро както когато колата е в движение, ще потърся статията.
                        Никой не е казал да гасите в задръствания! А относно зимата за двг, с друга цел е да не истива купето ако питаш мен, лятото заради климата го правят. Което за мен си неправдоподобно.
                        sigpic
                        Gulfstream G650 with Italian design...

Comment

за това става въпрос предполагам
                          http://clubalfaromeo.com/forum/showthread.php?t=30961
                          любопитна е темата
                          147 2.0 Selespeed 51%Sofia Driving
                          Stilo 1.6 - ex 75%Sofia Driving
                          156 2.4 JTD - ex

Comment

Мъка мъка мъка, много мъка в тоя форум
                            0888 232 484 - Бобо Extreme Service
                            sigpic
                            Alfa 145 QV Turbo VS Alfa GTV 3.2 24V 04'
                            Alfa 156 05' 1.9 16V M-JET, Fiat Brava 1.9 JTD , Алфа 164 Super, Alfa 147 JTD малкото GTA, Alfa 155 2.0 16v Super

Comment

Ето това е статията, дам
                              Last edited by rusiq86; d.m.y г., 01:28.
                              sigpic
                              Gulfstream G650 with Italian design...

Comment

А бре момци кви са тия глупости с екологии и вредно работене на място. Преди години работех в пътуващ цирк в щатите, имаше около 45-50 камиона, зимата като застудееше не се гасяха до пролетта, кви са тия глупости за вреда на двг и екология. То по ваща логика генераторите на хладилните ремаркета трябва на 3-5 мин да се гасят. Правилно обслужване и немате грижи
                                Last edited by Доко; d.m.y г., 21:10.

Comment

Working...
                                X